Krtek´s blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

USA + Česko = raketová základňa

Amíci si idú postaviť novú raketovú základňu a česká vláda odmieta spraviť referendum. Biedny národ český...

Znova som spustila net a ako vždy sa nestačím diviť. Vďaka pánu som si home page zmenila na aktuálne.sk a už nemusím čítať kadejaké hlúpe titulky na polobulvárnych serveroch.

Naši verní kamaráti a ochrancovia - Amíci si zmysleli, že si postavia raketovú základňu v Česku. Viem, toto znie naozaj zaujato, ale verte mi - v USA som žila rok a proti ľuďom nič nemám  - je to krásna krajina s neuveriteľne milými ľuďmi (výnimky vždy potvrdzujú pravidlo). Čo ma však dojíma k slzám je Bush s tou jeho nešťastnou vládou. A najnovšie ma začína dojímať aj vláda Česká. O ponuke američanov vraj budú uvažovať, no odmietajú referendum. Hm...nemá snád úbohý český národ právo vyjadriť svoj názor na to, či mu o pár rokov budú po krajine pobehovať amrické tanky a stíhačky? Alebo tu ide skrátka len o tom, že sa výsledkov referenda všetci boja a vláda sa nechce pred američanmi ukázať v zlom svetle? Hovoria o tom, o koľko taká raketová základňa zvýši bezpečnosť. Uhm...myslím, že ak ju postavia dostatočne veľkú bude fantastickým cieľom. Ale čo ja vlastne viem o česko-amerických vťahoch a o raketových základniach? V podstate nič.

Ide mi len o fakt, že ODMIETAJÚ referendum o celej tejto veci. A myslím, že národ sa má právo vyjadriť. Nehccem sa zbytočne trepať do politiky - nemám na to vek ani skúsenosti, no isté je, že nechcem, aby mi o pár rokov nad hlavou lietali rakety zem-vzduch s krásnou nálepkou USA na špici.

Pravdepodobne si znova otvorím nejaký bulvárny server a budem sa radšej rozčulovať nad hlúposťou reality show, ako by som mala riešiť politiku.


Január 2007 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014